7 martie 2008

De ce este păcatul aşa de păcătos?


Imi place foarte mult să deschid mereu site-ul http://resursecrestine.ro, să descopăr lecţii noi, meditaţii nemaipomenite inspirate din Cuvântul Domnului. Astazi am găsit un titlu atât de sugestiv, care te cheamă la o lectură imediată şi integrală a textului. Parcă ar fi una dintre întrebările puse de cei mici părinţilor, De ce este păcatul aşa de păcătos?.

Însă este o realitate asupra căreia copii lui Dumnezeu ar trebui să mediteze, vă vegheze şi să îndepărteze, prin rugăciunea adusă Domnului, orice urmă de păcat, de ignoranţă spirituală, de compromis, de complacere întro situaţie. Există situaţii în care considerăm că păcatul nu e aşa de mare, dar aici ne înşelăm groaznic/grozav de tare , pentru că orice lucru care nu este plăcut inaintea Domnului şi noi îl săvârşim este un păcat aşa/atât de păcătos. Fiecare, în dreptul său, ştie care este acel orice lucru neplăcut în ochii Domnului, şi totuşi el/ea îl săvârşeşte.

Puterea Duhului Sfânt şi dragostea Domnului Isus să ne călăuzească în fiecare clipă pentru a putea sta tari în faţa ispitelor şi a-I rămâne credincioşi Creatorului nostru.

Iată ce am găsit pe site:


"Romani 7:7-13

Veresetul de memorat - Romani 7:13b

"Dar pacatul, tocmai ca sa iasa la iveala ca pacat, mi-a dat moartea printr-un lucru bun, pentru ca pacatul sa se arate afara din cale de pacatos, prin faptul ca se slujea de aceeasi porunca."


Textul nostru incepe cu o intrebare: Este Legea ceva pacatos? Si raspunsul este: "Nicidecum!" Legea este un paradox. Pavel ne spune si noi stim ca legea este sfanta. Ea a fost data de Dumnezeu, ea este divina si este dreapta. Tot ce este scris in lege este bun si adevarat. A fost data avand in vedere cel mai mare bine al omului. Daca cineva ar fi tinut Legea, ar fi putut fi in relatie perfecta cu Dumnezeu si cu semenii lui. Scopul ei a fost sa faca pe om bun. Cum se face atunci ca printr-un lucru bun pacatul a intrat in om? Oamenii nu au trait diferit inainte de darea Legii, dar dupa ce Legea a fost data pacatul s-a inmultit si mai mult. In primul rand, Legea defineste pacatul. De pilda, zice Pavel "n-as fi cunoscut pofta", daca Legea nu mi-ar fi spus: "Sa nu poftesti!" Dar pana nu a fost Legea, desi omul a poftit nu a fost cunoscut ca si pacat. Deci Legea ne face constienti de ceea ce este pacatul. Cand oamenii nu au avut o Lege traiau, dar cand a venit Legea, pacatul a inviat si omul a murit. Cu toate ca Legea a intentionat sa produca viata a adus moartea.


Cand Adam si Eva au pacatuit au avut porunca din partea lui Dumnezeu sa nu manance din pomul oprit, dar au fost sedusi de fascinatia lucrului interzis. Barcley spune ca totdeauna este o deceptie in pacat. Vaughan spune ca inselaciunea pacatului lucreaza in trei directii:

1. Pacatul nu da satisfactia care credem ca ne-o poate da;

2. trebuie sa cautam o scuza pentru a-l justifica;

3. ne inselam daca credem ca putem fugi de consecintele lui.


De ce este pacatul pacatos?


Tocmai pentru ca se foloseste de un lucru bun, ca si Legea, care a fost sfanta, buna si dreapta si a fost transformata in ceva de care diavolul s-a folosit pentru atingerea scopurilor lui. Legea a servit ca o punte pentru pacat si aceasta ne arata cat de pacatos este pacatul. Multe lucruri sunt pervertite de pacat: dragostea poate fi pervertita in sex, independenta in obsesie pentru bani si putere. Nu inseamna ca daca Legea a fost desfiintata, acum suntem fara Lege. Ea este compresata intr-o singura porunca: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu cu toata inima, puterea si vointa.


Meditatia zilei: Ce atractie mai are pentru mine fructul interzis? "

Niciun comentariu: