25 februarie 2008

Salmi 139:5 Alle spalle e di fronte mi circondie poni su di me la tua mano.
6 Stupenda per me la tua saggezza,troppo alta, e io non la comprendo.
7 Dove andare lontano dal tuo spirito,dove fuggire dalla tua presenza?
8 Se salgo in cielo, là tu sei,se scendo negli inferi, eccoti.
9 Se prendo le ali dell'auroraper abitare all'estremità del mare,
10 anche là mi guida la tua manoe mi afferra la tua destra.

Meditaţii creştine 24 feb.2008




Preoţii şi Leviţii se curăţiseră cu toţii, aşa că toţi erau curaţi; au jertfit Paştele pentru toţi fiii robiei , pentru fraţii lor preoţii, şi pentru ei înşişi. Copiii lui Israel, întorşi din robie, au mâncat Paştele, împreună cu toţi cei ce se depărtaseră de necuraţia neamurilor ţării şi care s-au unit cu ei ca să caute pe Domnul, Dumnezeul lui Israel. Ezra 6:20-21


Într-o zi când a auzit soneria sunând, Joe, un veteran de război, a mers repede să deschidă uşa casei sale. Când s-a uitat pe vizor, acesta l-a văzut pe prietenul său Ted, care stătea în prag lângă un câine plin de noroi şi scaieţi.
După ce a deschis uşa, Joe, l-a invitat pe prietenul său din copilarie să intre în casă. Împreună cu el a intrat însă şi câinele, care s-a suit repede pe un fotoliu si-a adormit.
După câteva ore de discuţie în care au depănat toate amintirile, cei doi prieteni s-au despărţit , iar Ted s-a îndreptat spre uşă, pregătit sş plece. În momentul când urma să-şi ia la revedere, Joe l-a întrerupt spunându-i: Ted; ţi-ai uitat câinele !
Dar nu-i câinele meu, i-a raspuns Ted . Am crezut că este câinele tau; de aceea l-am lăsat să intre în casă!
În acele momente, cei doi prieteni au înteles că acel câine era de fapt un câine al străzii, care fugise de acasă şi pntru că a ajuns murdar şi neîngrijit, nimeni nu mai voia să-i fie stăpân.
Imaginea acelui câine se potriveşte însă cu situaţia în care a ajuns naţiunea lui Iuda după ce a fost cucerită de Nebucadneţar. Aceştia au fost dezrădăcinaţi, izgoniţi şi împrăştiaţi din tara lor şi hăituiţi printre popoare ca un câine fără stăpân. Pentru că în ţară nu mai rămăseseră decât cei handicapaţi , bolnavi sau bătrâni, teologii si politicienii vremii, cred ca s-au grăbit să le scrie şi să le semneze certificatul de deces.
În acea vreme când nimeni nu le mai dădea nici o şansă de refacere naţională, Stăpânul de sub autoritatea căruia fugiseră i-a căutat şi i-a scos din ţara robiei , aducându-i din nou la Ierusalim.
După ce au ajuns în Ierusalim, cei din Iuda au înteles pentru totdeauna că nu există un stapân mai bun decât Dumnezeul lui Israel, de aceea primul lucru pe care l-au făcut a fost să rezidească Templul şi să restaureze închinarea.
Dacă ai ajuns în starea în care nu te mai doreşte nimeni, întoarce-te la Dumnezeu, pentru că numai El este Adevăratul Stăpân.
Rugăciune: Doamne Dumnezeule; iartă-mi rătăcirile şi ajută-mă să Te slujesc cu credincioşie, onorându-Te ca Adevarat Stăpân. Amin.