31 ianuarie 2008

Valoarea Bibliei











"Cuvintele tale au fost bucuria şi veselia inimii mele.."




Ieremia 15:16

Cu siguranţă nu ne îndoim deloc de faptul că Dumnezeu ne-a dat în mână o bogăţie inestimabilă prin Biblie. Dumnezeu ne vorbeşte prin Bibliei. El ne arată voia Sa, gândurile şi hotărârile Sale. Cuvântului lui Dumnezeu nu se adresează la modul general, ci fiecaruia personal. Dumnezeu se referă la tine şi la mine, când ne vorbeşte prin Cuvântul Său. De aceea să ne punem următoarea întrebare: "Ce valoare are Biblia în viaţa mea?"


Dacă Biblia se află numai în bibliotecă sau pe noptieră, atunci nu-mi aduce folos. Cineva a spus odată: "Poţi flămânzi la o masă pusă, dacă nu mănânci ceea ce se află pe masă." Dacă transpunem această afirmaţie asupra Bibliei, înseamnă că pot flămânzi din punct de vedere spiritual, chiar dacă posed Cuvântul lui Dumnezeu.


Este foarte trist că în ţările în care poate fi procurată foarte uşor, Biblia este citită foarte puţin. Să ne întrebăm chiar acum:"Ce facem cu Biblia? O citim zilnic? Acceptăm gândurile ei? Acceptăm gândurile lui Dumnezeu cu privire la noi? Gânduri de pace...Aceasta este promisiunea lui Dumnezeu....

O! cât este de minunat să începi fiecare zi citind din Biblie...Atunci când TU citeşti Il asculţi pe Dumenzeu, Ii auzi vocea Lui..apoi ...prin harul Său nespus de mare , poţi şi TU să Ii vorbeşti Lui.
Să fiţi binecuvântaţi!


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi, Sămânţa bună, 2008