20 februarie 2008

Ligia Bodea



Bucuria mea e El




Spre Tine vreau să zbor




Betleem


Mi-a pus picioarele pe stâncă


De ce rămâi nepăsător?

Să-L lăudăm căci mult bine ne face!

Isaia42:10 Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui până la marginile pământului, voi care mergeţi pe mare şi cei ce locuiţi în ea, ostroave şi locuitorii lor!

Psalmul 98:4 Strigaţi către Domnul cu strigăte de bucurie, toţi locuitorii pămîntului! Chiuiţi, strigaţi, şi cîntaţi laude!
5 Cîntaţi Domnului cu arfa, cu arfa şi cu cîntece din gură!
6 Cu trîmbiţe şi sunete din corn, strigaţi de bucurie înaintea Împăratului, Domnului!
7 Să urle marea cu tot ce cuprinde ea, să chiuie lumea şi cei ce locuiesc pe ea,
8 să bată din palme rîurile, să strige de bucurie toţi munţii
9 înaintea Domnului! Căci El vine să judece pămîntul! El va judeca lumea cu dreptate, şi popoarele cu nepărtinire.

Nothing Without You Jesus

Atat de aproape de sufletul meu


"Mai muţi oameni m-au întrebat cum pot să fiu sigură de existenţa unui Dumnezeu bun, iar eu i-am întrebat, la rândul meu, dacă ei au ochi să vadă. Dumnezeu S-a ţesut pe Sine, iremediabil, în urzeala Naturii; Şi-a lăsat în urmă amprentele pentru ca noi sa-I vedem traseul. Spiralele Căii Lactee, care se învârt la nesfârşit la marginea lumii, Îi poartă semnătura. Dumnezeu a împrăştiat frânturi din Sine Însuşi pe toată suprafaţa pământului, aşa cum un tată ascunde ouăle colorate în grădină înainte de primul Paşte al fiului său, pitindu-se după un copac, aşteptând cu priviri amuzate, să vadă care este prima comoară pe care o va descoperi băieţelul sau.


Dumnezeu Îşi face simţită prezenţa cu putere peste tot în jurul nostru. El este prezent în liniştea care-ţi taie răsuflarea de pe munţii înveliţi în zăpadă; dansează cu lumina soarelui care se răsfrânge pe valurile oceanului; Se ascunde în muşchiul şi lichenii în descompunere şi în argila fărâmicioasă din locurile cele mai izolate de pe pământ. Orice munte cu creste zimţate care îşi profilează pe cer conturul abrupt este o mărturie a bunătăţii Sale. Prin întreaga creaţie, dar şi prin fiecare act izolat şi tainic al naturii, Dumnezeu ne face semn şi ne salută."

Mallory Ortberg

Să fiţi binecuvântaţi!






"Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: Întăreşte-te şi îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face".
Iosua1:9




Promisiunea centrală a Bibliei nu este "Te voi ierta", deşi aceasta este, în mod sigur, una dintre promisiunile des întâlnite. Nu este promisiunea vieţii de după moarte, deşi ne este oferită şi aceasta. Cea mai frecventă promisiune din Biblie este "Eu voi fi cu tine".



Înainte ca Adam şi Eva să păcătuiască, înainte ca ei să aibă nevoie de iertare, le-a fost promisă prezenţa lui Dumnezeu. El avea să umble cu ei în răcoarea zilei.
Promisiunea a ajuns la Enoh, care "a umblat cu Dumnezeu". Aceeaşi promisiune le-a fost făcută lui Noe, lui Avraam şi Sarei, lui Iacov şi Iosif, lui Moise şi David, lui Amos, Mariei şi lui Pavel, precum şi multor altora, prea mulţi pentru ai putea enumera pe toţi. Ea este cea care ne dă curaj:" Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumenzeul tău este cu tine în tot ce vei face". Această promisiune i-a ajutat pe toţi aceştia să înainteze prin întuneric: "Chiar dacă umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de nici un rău, căci Tu eşti cu mine"


Dumnezeu i-a dat poporului Israel cortul întâlnirii şi chivotul legământului, mana şi Templul, un stâlp de nor şi unul de foc, ca semne care să le spună neîncetat: "Nu uita! Eu sunt cu tine."


Când Dumnezeu Însuşi a venit pe pământ, numele Său răscumpărător a fost Emanuel- Dumnezeu cu noi. Când Isus a părăsit acest pământ, a făcut-o cu promisiunea că va trimite Duhul Sfânt astfel încât:"Eu voi fi cu tine până la sfârşitul veacului."


La sfârşitul vremurilor, când păcatul va fi fost învins şi nu va mai fi altceva decât amintire îndepărtată, iar iertarea, demult uitată precum cravaşa unei şarete, se va cânta:"Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporului Lui şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor."Apocalipsa 21:3
Jhon Ortberg,
Dacă Dumnezeu este întotdeauna cu noi, de ce este atât de greu de găsit?
Să fiţi binecuvântaţi!