30 ianuarie 2008

Nimic in viata nu este arbitrar

Toate au un scop. Dumnezeu a decis cum te vei naste. Indiferent de circumstantele nasterii tale si de identitatea parintilor tai, Dumnezeu a avut un plan in crearea ta. Cu mult timp inainte de a fi conceput de parintii tai, tu ai fost conceput/conceputa in mintea lui Dumnezeu. Dumnezeu a stiut ca cei doi parinti au exact elementele genetice necesare pentru a te concepe pe "tine" asa cum te-a avut El in minte. Ei au avut ADN-ul dorit de Dumnezeu pentru a te face pe tine.



Desi exista parinti nelegitimi, nu exista copii nelegitimi. Multi copii nu sunt planificati de parintii lor, dar ei nu sunt neplanificati de Dumnezeu. Dumnezeu nu face nimic accidental si nici nu greseste niciodata. "Cu mult inainte de a pune temeliile pamantului, El ne-a ales ca sa fim cei asupra carora sa-Si reverse dragostea Sa." Noi suntem centrul dragostei Lui.

Dr. Michael Donton, cercetator principal in domeniul geneticii moleculare umane la Universitatea Otago din Noua Zeelanda, a ajuns la urmatoarea concluzie: " Toate dovezile disponibile in stiintele biologice sprijina afirmatia esentiala...potrivit careia cosmosul este un intreg special proiectat, care are viata si omenirea drept scopul si tinta lui fundamentala, un intreg in care toate fatetele realitatii isi gasesc semnificatia si explicatia in acest fapt central" . Biblia a apus acelasi lucru in urma cu mii de ani: " Dumnezeu...a intocmit pamantul, l-a facut si l-a intarit, l-a facut nu ca sa fie pustiu, ci l-a intocmit ca sa fie locuit." (Isaia 45:18)



Stiind ca Dumnezeu m-a creat in mod unic, care domenii ale personalitatii, trecutului si aspectului meu fizic imi este greu sa le accept?



Aeasta este intrebarea pentru meditare propusa de autorul acestor minunate ganduri Rick Waren in cartea sa The Purpose-Driven Life.

Sa fiti binecuvantati.