10 martie 2008

Robin Mark - Jesus, All For Jesus

All to Jesus I Surrender

Worship

Dezvoltarea prieteniei tale cu Dumnezeu


Trebuie să doresc prietenia cu Dumnezeu mai mult decât orice




Psalmii sunt plini de dorinţe de acest fel. David a dorit cu pasiune sa-L cunoască pe Dumnezeu mai mult decât orice; el a folosit cuvinte precum tânjire, dor, sete, foame. Il dorea cu înfocare pe Dumnezeu. El a zis: „Lucrul pe care îl caut mai presus de orice este prijilegiul de a medita în Templul Său, de a trăi în prezenţa Sa toate zilele vieţii mele, ca să mă minunez de gloria şi perfecţiunea Lui care sunt incomparabile.” (Psalmul 27:4) Întrun alt psalm a spus: „Pentru mine, dragostea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa.” (Ps. 63:3)


Pasiunea lui Iacov pentru binecuvântarea lui Dumnezeu peste viaţa sa a fost atât de intensă încât s-a luptat cu Dumnezeu toată noaptea, până la revărsatul zorilor spunând: „Nu Te voi lăsa să pleci până nu ma vei binecuvânta.” Partea uimitoarea a acestei povestiri este că Dumnezeu, care e atotputernic, l-a lăsat pe Iacov să câştige! Dumnezeu nu este deranjat când noi „luptăm” cu El, pentru că lupta necesită un contact personal şi ne aduce mai aproape de El! Pe lângă aceasta, lupta este o activitate plină de pasiune şi lui Dumnezeu Îi place când suntem pasionaţi de El.


Pavel a fost un alt om pasionat de prietenia cu Dumnezeu. Pentru el nimic altceva nu a fost mai important; a fost prima lui prioritate, focarul care îi captiva toată atenţia şi scopul ultim al vieţii lui. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu l-a folosit pe Pavel atât de mult. Traducerea Amplificată exprimă toată forţa pasiunii lui Pavel: „Scopul meu hotărât este sa pot sa-L cunosc pe El- să devin progresiv tot mai apropiat şi tot mai familiarizat cu El, perceptând, recunoscând şi înţelegând minunile Persoanei Sale mai puternic şi mai clar.” (Filipeni 3:10)


Adevărul este că eşti atât de aproape de Dumnezeu cât alegi să fii. Prietenia apropiată cu Dumnezeu este o alegere, nu este o întâmplare. Trebuie s-o cauţi în mod intenţionat. O vrei cu adevărat-mai mult decât orice altceva? Cât preţuieşte aceasta pentru tine? Merită efortul pe care trebuie să-l faci pentru a-ţi dezvolta obiceiurile şi deprinderile necesare?


Poate că în trecut ai avut o pasiune pentru Dumnezeu, dar acum ţi-ai pierdut acea dorinţă. Aceasta a fost problema creştinilor din Efes- şi-au pierdut dragostea dintâi. Ei au făcut toate lucrurile bune, dar din obligaţie, fără dragoste. Dacă viaţa ta spirituală este superficială să nu te miri când Dumnezeu va permite durerea în viaţa ta.


Durerea este combustibilul pasiunii- ne energizează cu o putere de schimbare pe care nu o avem în mod normal. C.S.Lewis a spus:”Durerea este magafonul lui Dumnezeu.” Este modalitatea luiDUmnezeu de a ne ridica din letargie sprituală. Problemele tale nu sunt pedepse; ele sunt semnale de alrmă din partea unui Dumnezeu plin de dragoste. Dumnezeu nu este supărat pe tine, ci te iubeşte cu pasiune şi va face tot ce este necesar să te aducă din nou la părtăşia cu El. Dumenzeu a spus captivilor din Babilon: „Când Mă veţi căuta cu toată seriozitatea şi veţi dori să Mă găsiţi mai mult decât orice, voi avea grijă să nu fiţi dezamăgiţi.”(Ieremia 29:13)

Cea mai importantă relaţie a ta

Nu este nimic-absolut nimic-mai important ca dezvoltarea unei prietenii cu Dumnezeu. Aceasta este o relaţie care va ţine toată veşnicia. Pavel i-a spus lui Timotei:”Unii dintre aceşti oameni au pierdut cel mai important lucru din viaţă-nu-L cunosc pe Dumnezeu.” Ai pierdut cel mai important lucru din viaţă?
Tu poţi face ceva în legătură cu aceasta chiar acum.
Aminteşte-ţi că aceasta este alegerea ta.
Eşti atât de aproape de Dumnezeu cât alegi să fii.

Rick Warren-Viaţa condusă de scopuri


Să fiţi binecuvântaţi!