2 februarie 2008


Deci, fiindcă suntem socotiţi neprihăniti, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har, în care suntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. (Romani 5:1-2)



A fost o vreme în care eroii puteau fi fabricaţi. Cred că încă ne mai amintim de vremea sistemului comunist, când presa nu spunea nimic despre slăbiciunile conducătorilor. În acel timp, erau folosite cele mai deosebite elogii atunci când era vorba despre punctele tari ale personalităţii ce ne era prezentată, dar erau trecute cu vederea, slăbiciunile acesteia.


În zilele noastre, atitudinea presei s-a schimbat însă cu 180 de grade. Pe prima pagină a ziarelor găsim în fiecare zi articole ce prezintă cu mare detaliu slabiciunile personalităţilor, ignorându-se însă punctele tari. Din această cauză, atunci când vreun articol prezintă o personalitate într-o lumină favorabilă, apar multe semne de îndoială, fiindu-ne foarte greu să deosebim din ceea ce ni se spune, ce este real şi ce este imaginaţie.


Într-o carte intitulată Trucuri frecvente, autorul a prezentat mai multe modalităţi simple, prin care realitatea poate fi contrafăcută. În una dintre aceste metode, era prezentată o foiţă de plastic ce imita cadranul unui ceas elvetian în valoare de 11.000 de dolari. Dacă acea foiţă de plastic era decupată şi lipită pe cadranul unui ceas obişnuit de aceleaşi dimensiuni, acesta ar fi făcut o deosbită impresie. Toti cei ce ar fi observat acest ceas, ar fi considerat persoana care îl poartă ca fiind foarte bogată.


Daca ai ajuns să porţi o mască, o foită, care să-ţi ascundă identitatea, arunc-o cât mai repede, pentru că atunci când vei fi descoperit asa cum eşti, să nu fii acuzat de ipocrizie. Alege-L pe Hristos să fie eroul vieţii tale, pentru că eroii lumii, mai devreme sau mai târziu te vor dezamăi.


Aceste randuri sunt preluate din seria meditaţiilor creştine, http://misiune.ro/.

Să fiţi binecuvântaţi!